skyer

Del 1 - Menneskene på flåtene


Det deilige livet

En flåte med en gruppe mennesker kommer drivende med strømmen på en bred og stille elv. De fleste er unge mennesker, men der er også noen voksne og eldre blant de som oppholder seg på flåten.

De unge guttene og jentene har det gøy. De spiller på forskjellige slags musikkinstrumenter og synger. Noen drikker alkohol og er mer eller mindre beruset. Her og der kan en se nakne par som har samleie. De skifter ofte partnere.

Noen barn løper omkring og leter etter pappa'n sin. Fedre prøver å få kontakt med barna sine, men mødrene hindrer fedre og barn i å ha kontakt.

En kvinne ligger syk og blødende fra et stort, åpent sår i brystet. Men det er ingen som ser såret i brystet. En annen, det er eldre mann, ligger også syk, men det er ingen som bryr seg om å finne ut hva som feiler mannen, og det er ingen som vil hjelpe ham. Han er for gammel til at noen vil bry seg om ham.

De to syke blir kastet av flåten og driver videre ensom med strømmen, syk, forlatt, og døende.

Menneskene på flåten nyter livet, og stemningen er på topp. På flåten er det kun plass til friske og kloke mennesker - intelligente og kreative mennesker som vil realisere seg selv og bli selvstendig som individ.

 

forrige side innhold neste side