Del 2 - Menneskene på elvebredden

Symboler og tolkning

En annen kvinne stiller seg nå opp ved siden av organisasjonslederen og den første kvinnen. Hun er kledd i en lang, sort kappe og rundt halsen har hun en stor, hvit krage.

Hun ser på den fremmede mannen og begynner å tale til ham.

–Symbolene i kartet må tolkes riktig. Jeg har i flere år studert det kartet du har, og jeg har lest mange bøker der lærde og kloke og intelligente mennesker har skrevet hva de mener om kartet. Jeg har derfor lært meg selv hva symbolene betyr og hvordan de skal tolkes.

–Jeg er, i kraft av den utdannelse jeg har, blitt ordinert til å holde korte og gode kåserier over symbolene for en gruppe mennesker hver søndag, og ellers når det trengs. Det er mange fremstående og lærde mennesker som mener at kartet er feil på flere punkter, og at det ikke finnes noen foss, og derfor heller ikke noen død i avgrunnen. Det er bare symbolsk. Men selv om det skulle være en foss hvor menneskene på flåtene kan bli drept, så ville det være hykleri å advare dem mot en slik fare for å få dem til å vende om, dersom man ikke elsker dem som man advarer. Alt må gjøres med kjærlighet og følelser, ellers bør man la være å gjøre noe for å redde mennesker fra døden. Det er slik en skal forstå kartet.

Kvinnen med kappen og kragen avslutter talen til den fremmede mannen på elvebredden.

 

forrige side innhold neste side