HR
Ill. copyright © Mousepad

Fra den browser-sikre fargekuben:

Bakgrunnsfliser gratis til nedlasting

"Browser-sikre" bakgrunnsfliser
Utvalget av browser-sikre bakgrunnsfarger er begrenset. På disse sidene finner du gif-fliser i mellomliggende valører som du kan laste ned og bruke som bakgrunnsgrafikk. De utvider dette utvalget noe utover de ublandede browser-sikre fargene. Oppsettene viser deg sammenhengen mellom fargene.
Flisene består av en blanding av de to fargene de ligger mellom (som additiv fargeblanding etter pointillisme-metoden). De er forsøksvis browser-sikre og skal i prinsippet ikke medføre noen ekstra "dithering" i nettleseren.
Derimot er pointillisme-metoden i seg selv en form for dithering. Vi innfører altså en selvvalgt dithering, hvor vi har noe mer kontroll på forhånd over hvordan siden vil se ut. Det er nødvendig å prøve seg fram for å se hvilke bakgrunner som gir minst mønster i fargene - dette varierer fra flis til flis - og som gjør teksten mest tydelig.
Oppsettet bruker det midterste laget av kuben (som gir duse farger), med flisene plassert i samme plan som fargene.

Gratis til nedlasting
Du står fritt til å laste ned disse bakgrunnsflisene til bruk på dine egne sider, personlige eller upersonlige. Ikke prøv å direkte-linke hit - for det første er det uhøflig å forsyne seg av serverkapasitet som andre betaler for, og for det andre sørger webhotellverten for at det ikke virker. Last ned flisene og legg dem på din egen server.
Til gjengjeld er det ønskelig at du henviser til denne siden for å vise hvor du fikk dem fra. Ikke legg dem ut i noen samling, men send folk hit så de kan hente dem her. Bruk knappen under, eller bruk en tekstlink til:

http://eq5.net/dig/flisleggeri.html
Storknebb Flisleggeri

Hvordan virker kuben?
Som i den fullstendige kuben kan du klikke på en knapp for å prøve en ny bakgrunnsfarge - RGB-koden vises i statusvinduet.
Rutene uten knapp gir ingen ny bakgrunnsfarge. De inneholder gif-flisene (når disse ikke ligger sammen med knappen). Statusvinduet viser koden for de browser-sikre fargene som flisene ligger mellom. (Klikker du på dem, kommer du til default-knappen, som gir deg standardfargen tilbake.)

HR

banner
email
Anne K. Sorknes
menu Til temamenyen back Til forrige nivå:
Datamaskiner
 
Personlig Pedagogisk Filosofisk Litterært Digitalt Diverse
Klessnora med quiltede tepper kommer fra Mousepad - finn den hos henne, ikke ta den herfra.
Grafikk for øvrig er levert av aks.