Browser-sikre farger

- velg fargeekte bakgrunner


HR


Forskjellige web-lesere gjengir farger forskjellig, og enkelte eldre maskiner må endre fargene på tekst og bakgrunn til den fargen som ligger nærmest i et enklere system. Iblant oppstår det da et mønster i fargene, såkalt dithering, som kan gjøre teksten mindre tydelig.
Bare 216 farger er sikre på alle systemer og vil gi full sikkerhet for at teksten blir lett å lese.
(Men et annet problem er at forskjellige skjermer har ulik karakteristikk i fargegjengivelsen. Det kan du ikke gjøre stort med, selv ikke med å holde deg til browser-sikre farger.)

Du finner RGB-kodene for de 216 sikre fargene på denne fargekuben, og du kan prøve dem som bakgrunnsfarger (og også som bakgrunnsfarge for banneret mitt).

snapshot of cube

Kuben vises som en HTML-tabell, uten grafikk (så web-leseren din må kunne vise - og endre - bakgrunnsfarge i cellene i tabeller). Den kan bli noe uhensiktsmessig vist hvis du ikke bruker Netscape. Kuben er vist utbrettet, og de nye kubene innenfor likeså, slik at du får tre lag med forskjellig klasse av fargemetning.


En teknikk du kan bruke for å ha flere farger å velge i, er å bruke bakgrunnsgrafikk som blander farger til nye nyanser.
Hvis du trenger en enda mer avansert fargevelger og kan bruke en som kjører Java, så har jeg funnet ZSPC Super Color Charthttp://www.zspc.com/color/index-e.html.

HR

banner
email
Anne K. Sorknes
menu Til temamenyen back Til forrige nivå:
Datamaskiner
 
Personlig Pedagogisk Filosofisk Litterært Digitalt Diverse
Grafikken er levert av aks. og Mousepad