Anne Kari personlig

HR

[selfportrait - poster art] Litt om meg selv - for norskkyndige lesere:

Kontorist i Oslo

Jeg er oppvokst på Sørlandet, og har også bodd andre steder i Norge. Nå har jeg bodd i Oslo i mange år. Selv om jeg er utdannet lærer, driver jeg for tiden med kontorarbeid for organisasjonen Menneskeverd (de tidligere Norsk Pro Vita og For Livsrett og Menneskeverd som har slått seg sammen). Før dette var jeg i mange år på IKO - Institutt for Kristen Oppseding. Alle stedene har det blitt mye bruk av datamaskiner, noe jeg interesserer meg for! En annen interesse er å skrive litt selv, når det er tid til det. Å skrive sine egne websider og ha et nettsted å holde i orden er også en oppslukende hobby (som har skaffet meg noen diplomer og gaver.)

Englandsstudent

[ Et av de mest betydningsfulle årene i livet mitt var vinteren 1977-78 da jeg studerte i England. Jeg fikk venner det året som jeg holder kontakten med ennå.

England var et land jeg ble svært glad i. Jeg traff vennlige mennesker der, og er det ikke noe eget vennlig ved den engelske naturen også? Og uten at jeg kan gjøre rede for årsak og virkning, så synes jeg det er noe helt eget ved det engelske språket - og da helst med britisk aksent.

Og når vi snakker om engelsk språk, så finnes jo det i svært store mengder i skriftlig form. Kurset jeg gikk på, førte fram til 'Testamur in English Language and Literature for Overseas Students', og jeg fikk riktig smaken på engelsk litteratur - særlig Shakespeare. (Og selv om de ikke var nevnt på kurset, så er Lewis Carrol, J.R.R. Tolkien og C.S. Lewis også forfattere som jeg har stor glede av å lese.)

Exeter

Kurset var et tilbud ved Exeter University. Exeter ligger i Devonshire, lengst sørvest i England. Jeg bodde på internat der, og de fleste på korridoren min var engelske studenter som leste vanlige universitetsfag. De gikk tre år for å ta B.A.- eller B.Sc.-grader, mens kurset mitt var ettårig og gjaldt som en del av lærerutdanningen min hjemme i Norge.


Hvis du vil vite mer om arbeidsplassene mine, kan du finne IKOhttp://www.iko.no og Menneskeverdhttp://menneskeverd.org.
Hvis du vil vite mer om Exeter, kan du finne Exeter Universityhttp://www.ex.ac.uk.

Hvis du vil lage en lenke til sidene mine på http://eq5.net/home, så bruk gjerne denne knappen (eller velg et av bannerne mine):

link button


HR

email
Anne K. Sorknes
g-bok Gjesteboka
 
home
Til hjemmesiden i hytta
new
Hva er nytt?
hot
Hva er brennbart?
 
Personlig Pedagogisk Filosofisk Litterært Digitalt Diverse
Grafikken er levert av aks.

Sidene er fremstilt ....