Norske Lesehester

Nett-ringen Norske Lesehester


Hva er nett-ringen "Norske Lesehester"?
En nett-ring (også kalt en web-ring) er en samling hjemmesider med et felles tema, kjedet sammen til en ring. Ved å klikke på "Neste" kan du følge kjeden og besøke alle sidene i ringen.
Denne ringen - Norske Lesehester - har som felles tema "norske personlige hjemmesider om litteratur". Vi tenker først og fremst på skjønnlitteratur, men orientering om faglitteratur i en form som er lagt an for folk flest, kan også være aktuelt.
Ringen er beregnet for lesehester i alle aldre - enten du bare leser bøker frivillig, eller du arbeider med litteratur i yrkesmessig sammenheng.

Hvem kan melde seg som norsk lesehest?
Ringen er i utgangspunktet en ring for personlige hjemmesider.
Den er ikke åpen for kommersiell virksomhet, som forlag og bokhandlere. (Små virksomheter hvor sidene bærer preg av det personlige initiativ, kan derimot være aktuelle.)
Gjesteopptredener av andre skandinaviske sider er velkomne når de har interesse for norske lesere.

Hvordan melder man seg inn?
Du melder deg inn på innmeldingsskjemaet nedenfor.
Du kan melde inn hjemmesiden din eller selve litteratursiden din - bare pass på å plassere html-kodefragmentet og ringgrafikken på den siden du oppgir til nett-ringen.

Passordet kan du velge selv (som en fri kombinasjon av bokstaver og tall), og det er lurt å skrive det ned, ettersom du får bruk for det senere.


INNMELDINGSSKJEMA
Meld inn en side i nett-ringen Norske Lesehester
Sidens tittel:
Sidens URL:
Eierens navn:
E-postadresse:
Fødselsår: (f.eks.: 1999)
Aldersgrense: Etter loven har ikke RingSurf anledning til å innhente personlige opplysninger om noen som er under 13. Derfor lar de ingen på 13 eller yngre få bli med i en RingSurf Net Ring, eller bli Ringmaster for en ring, og slik blir de nødt til å be om fødselsåret. Hvis du er under 14, kan du ikke bli medlem i RingSurf. Du kan bruke ringkatalogen (the Ring Directory) og følge en hvilken som helst ring du finner, du kan bare ikke starte noen ny ring eller melde inn siden din i noen eksisterende ring. RingSurf har en "privacy statement" som du kan lese hvis du lurer på hvordan de behandler personlige opplysninger.
Passord: Velg et passord. (Skriv det bak øret, så det er lett tilgjengelig!!)
Stikkord: Oppgi inntil 15-20 stikkord som beskriver siden.
Beskrivelse: Gi oss en kort beskrivelse av siden din.


Hvordan endrer man opplysninger?
Hvis det senere er noen av opplysningene du vil forandre, kan du logge deg inn på en egen endringsside:
Endre opplysninger
Site ID #
Password


Når blir siden en del av ringen?
Du vil umiddelbart få en e-postmelding med ditt Site ID-nummer og med html-kodefragmentet som skal stå på den siden du har meldt inn. Du er da lagt inn i køen, men er ennå ikke blitt en del av selve ringen.

Når du limer det kodefragmentet du får tilsendt, inn på siden din, vil resultatet se ut som det første eksemplet som er vist nedenfor.
Hvis du heller vil bruke det andre eksemplet (med mer grafikk), kopierer du koden for dette inn på siden din og bytter ut teksten ***SITE ID*** med det Site ID-nummeret du har fått tilsendt.
Kopier grafikken fra eksemplene nedenfor (klikk med høyre museknapp og lagre) og legg inn på området der du har siden din. Filnavnene er "forrhest.gif" og "nesthest.gif". I det andre eksemplet har du i tillegg filene "sm-first.gif", "sm-prev.gif", "sm-next.gif", "sm-last.gif", "sm-any.gif", "sm-home.gif" og "sm-sum.gif".

VIKTIG! Du må selv varsle ringadministrasjonen pr epost om at du har meldt deg inn og om hvilken side kodefragmentet står på.
Ringens Herre (ev. Ringfrue) vil så besøke siden din og sjekke at alt er i orden og at gyldig kodefragment er på plass. Du vil deretter bli flyttet fra køen over i selve ringen, og blir til slutt varslet om dette pr. e-post.

Kodefragment 1

Bruk koden du har fått via e-post eller kopier koden herfra.

Forrige
Forrige
Denne siden er medlem i RingSurf-nett-ringen
Norske Lesehester
Neste
Neste
To tilbake Forrige   Neste To fram
Tilfeldig hopp Innmelding List alleKodefragment 2

Bruk denne hvis du foretrekker versjonen med mer grafikk.

Forrige
Forrige
Denne siden er medlem i RingSurf-nett-ringen
Norske Lesehester
Neste
Neste
To tilbake
To tilbake
Forrige
Forrige
  Neste
Neste
To fram
To fram
Tilfeldig hopp
Tilfeldig hopp
Innmelding
Innmelding
List alle
List alleHvorfor akkurat lesehester?
Her skylder vi inspirasjonen til LHST - Lesehestenes Samlede Tidsskrift, et utmerket litterært entusiastskrift som ble utgitt i Trondheim og Oslo fra 1980 til 1987, og vi er takknemlige for all velvilje derfra.
Marianne Johansen var i lengre tid fast tegner i dette tidsskriftet, og skrev også en del artikler. Nett-ringens grafikk er fra en av hennes tegninger.


Kommer det noe litteraturstoff på denne siden?
Mitt eget litteraturstoff har jeg på litteratursiden min. Hovedemnene er Haugtussa og I Helheim av Arne Garborg, og Narnia-bøkene av C.S. Lewis.

This Norske Lesehester Net Ring
made possible by
(at http://www.ringsurf.com/).

RingSurf

Ringen var tidligere tilknyttet WebRing.org - da denne ble slukt av Yahoo!, ble ringen flyttet til RingSurf.

HR

email
Anne K. Sorknes
prev. level Til forrige nivå:
Min litteraturside
home Til hjemmesiden i hytta
 
Personlig Pedagogisk Filosofisk Literært Digitalt Diverse
Grafikken er levert av aks. og Marianne Johansen